Grundarna Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist.

Awelin axlar rollen som som interim e-handelschef för att hjälpa D2C-varumärket expandera.

Till hösten ska Lace Laboratory bland annat göra en global expansion och redan nu i sommar lanseras en ny site. Samarbete med Awelin innebär att man tillför resurser samtidigt som man undviker svåra rekryteringar.
– Awelin har kommit in på Lace som interim för E-commerce Manager sedan en tid tillbaka och de har hunnit göra ett fantastiskt jobb på väldigt kort tid, säger Felicia Lönnqvist, medgrundare.
 
Under våren fick Lace Laboratory ambulerande behov av en e-handelschef. En rekrytering som ofta är en svår och långdragen process. Lösningen blev att anlita Awelin för att axla e-handelschefpositionen. Awelin fördelar lite okonventiellet rollen över ett team om två för att kunna tillföra spetskompetens i större omfattning än vad en person klarar av.
“För att lyckas strategiskt och operativt som e-handelschef behöver man ha omfattande kunskaper inom många olika områden. Därför valde vi att bemanna rollen som ett team där både jag och Axel bidrar med det som vi är bäst på”, säger John Larzon, E-commerce Specialist på Awelin.

Samarbetet spänner brett och innefattar allt från daglig drift av e-handeln till budgetallokering, marknadsexpandering och upphandling av nya system.

– Det ska bli spännande att se vart vi kan ta Lace med den här typen av spetskompetens på plats inför vår fortsatta globala expansion närmsta månaderna, säger Felicia Lönnqvist, medgrundare. 
 
För Lace Laboratory handlar det dock om mer än att bara sälja trosor. Fokus ligger på att förmedla en känsla av självsäkerhet och att varje kvinna ska känna sig som den bästa versionen av sig själv när de bär sina Lace Laboratory-trosor. Genom att inkludera sina kunder i designprocessen och erbjuda det som marknaden efterfrågar gör de just det. Något som bidragit till skapandet av en stark kvinnlig community.
 
– Att komma in en organisation med ett sådant driv och spirande kreativitet är som en dröm. I Sverige har Lace redan gjort succé och nu ska vi se till att kvinnor över hela världen får möjligheten att använda deras fantastiska produkter, säger John Larzon, E-commerce Specialist på Awelin.
IMG_1661

Från vänster; John Larzon & Axel Fridén.

Om Lace Laboratory

Lace Laboratory lanserades i januari 2018 av grundarna Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist, med en vision att ta fram de perfekta trosorna som passar vid alla tillfällen – i hög kvalitet och till ett bra pris. Allt för många kvinnor kan relatera till den så kallade “måndagstrosan”. Tanken om att behöva kompromissa på antingen design, kvalitet eller pris för att känna sig välklädd eller bekväm i sina underkläder var det som sprakade idén om de perfekta trosorna.

Awelin
Axel Friden
Head of E-commerce 
axel@awelin.com

 

 

John Larzon
E-commerce Specialist
john@awelin.com

Lace Laboratory
Felicia Lönnqvist
Medgrundare
felicia@lacelaboratory.com

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. You can find out more in our Cookie Policy.