Awelin blir partner till revolutionerande D2C-varumärke.

Från och med Maj kommer Awelin att vara D2C-varumärket Syd´s nya digitala byrå. Förhoppningen är att fler kvinnor ska få möjlighet att upptäcka fördelarna med att prenumerera på mensskydd.
– Awelin är precis vad vi behöver för att kunna fortsätta bygga vårt varumärke, säger Therese Cappelen, grundare av SYD.
 
Mensskydd direkt till dörren med ett större syfte – SYD är ett nytt, revolutionerande varumärke, som erbjuder en prenumerationstjänst och samtidigt ger tillbaka till de som behöver det mest. Med Awelins hjälp hoppas Syd på att få ännu fler att upptäcka fördelarna med deras ekologiska produkter.
“Vi valde Awelin för att vi tror att deras operationella erfarenhet inom marknadsföring och e-handel är precis det som vi behöver för att kunna fortsätta bygga vårt varumärke.”
– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att jobba med SYD, säger Anton Wetterlöf, Partner på Awelin.

Awelin kommer hjälpa Syd med digital marknadsföring, vidareutveckling av deras e-handel samt att fortsätta lyfta fram diskussionen om det i mångt och mycket tabubelagda ämnet “mens” i Syds sociala kanaler.
 

– Vi valde Awelin för att vi tror att deras operationella erfarenhet inom marknadsföring och e-handel är precis det som vi behöver för att kunna fortsätta bygga vårt varumärke, säger Therese Cappelen grundare av SYD.

Extra hedervärt är att Syd för varje såld prenumeration skänker en del av intäkterna till Rädda Barnen. Syftet är att ge ungdomar över hela världen möjlighet till fortsatt skolgång, även under mensen, något som inte är en självklarhet i många länder.

– Vi på Awelin har genom SYD fått lära oss otroligt mycket om hur kvinnor i stora delar av världen blir diskriminerade på grund av sin menstruation. En fråga jag villigt ska erkänna att jag naivt nog inte reflekterat tillräckligt över tidigare, säger Anton Wetterlöf, Partner på Awelin.

02 — SYD

Om Syd

SYD skapades med ambitionen att ändra synen på mens och för att mens ska uppmärksammas som en viktig del i konversationen om jämställdhet. Genom att ta ett nytänkande grepp kring en bransch som har stått still i årtionden, hoppas SYD att fler ska lämna stigma och skam bakom sig. SYD har fått stor medial uppmärksamhet, mycket tack vare sin kreativa marknadsföring där bland andra Peg Parnevik och Alexandra Rapaport har medverkat.

Awelin
Anton Wetterlöf
Founding partner
anton@awelin.com

Syd
Therese Cappelen
Founder
therese@talkaboutsyd.se